#BackaSamir

samir_badran

Dokusåpaprofilen Samir Badran utsattes i söndags för ett mediedrev efter att en bild hade lagts upp på hans Instagram under natten till söndagen. Bakgrunden var de tre ord som fanns med på bilden (som hade blivit upplagt på hans officiella Instagram-konto) inte var de allra bästa orden. Så snart han uppmärksammades om att denna bild med medföljande text var upplagt tog han bort denna bild.

Orsaken till att bilden och texten hamnade på hans officiella Instagram var, enligt Samir Badrans egen uppgift, för att han hade glömt bort att logga ur sig från sitt Instagram-konto och att han under natten använde sig av någons mobil (då hans egen telefon hade gått förlorat under hans vistelse i USA en kort period tidigare).

Samir Badran tog sitt ansvar omgående genom att plocka bort bilden och det enda som kan ligga honom till last är att han inte loggade ur sig på en gång när han lånat telefon av någon annan. Detta är vad en kan förvänta sig av en offentlig person och sund förebild – att agera så snart denne får kännedom om en situation. Detta är att ta ansvar och omgående är att vara en sund förebild!

Trots sitt ansvarsfulla agerande fortsatte mediedrevet och Samir Badran valde att aväsga sig sin ambassadörsroll för Musikhjälpen 2015, då han inte ville att denna insamling skulle smutskastas för det misstag som han gjorde och det mediedrev som han utsattes för.

När kvinnliga förebilder får flera chanser om, så får manliga förebilder ta sitt ansvar redan vid första tillfället. Samir Badran är inte den första som utsatts för mediedrevet. Miiko Albornoz är en annan. Ola Lindholm är en tredje.

Kanske dags att vara konsekvent och börja #backasamir!